Widget HTML #1

Kaj sem se naučila na 1. konferenci lepotnih blogerk + zahvale

Sicer je Matej Špehar rekel: »Bodite prve.«, ampak včasih preprosto ne utegneš. Veliko blogerk je že pisalo o 1. lepotni blogerski konferenci, ki se je odvijala v petek, 2. oktobra 2015, v Hotelu Union v Ljubljani, veliko jih verjetno še bo, sama pa sem se odločila, da bom tudi dodala svojo objavo kot kapljico v morje preostalih zapisov.

Sama ne bom na veliko povzemala urnika konference, ker je o njem pisalo, in verjetno še bo, veliko blogerk, vsem, ki so kakorkoli prispevali k uspešni izvedbi, se bom zahvalila pozneje, linkala bom tudi vse objave, ki poročajo o konferenci. Sama bi rada z vami delila nekaj spoznanj, ki sem jih odnesla z lepotne konference oz. so mi ostala najbolj v spominu. Jih bo pa seveda povedala na svoj način oz. kako sem jih razumela, upam, da kje ne usekam mimo. J


Nekaj spoznanj s prve lepotne konference:
  1. Za dobre fotografije je najpomembnejša svetloba. Najboljše je fotografirati ob oknu v prostoru, kjer je veliko svetlobe, vendar morate slikati v senci, ne na direktni sončni svetlobi.
  2. Lepotna tržnica je zagotovo najboljši način za spoznavanje novih izdelkov in za klepet z uvozniki.
  3. Več časa kot pisanju objave moramo nameniti promoviranju le-te. Navsezadnje si vsaka želi, da to, kar je napisala, doseže čim večje število ljudi.
  4. Sharing is caring. Na koncu objave prosite bralce, naj delijo vašo objavo, če jim je bila všeč. Zelo lepa gesta je, če to naredijo tudi blogerke ena za drugo. ;)
  5. Vsaka objava šteje, zato premisli, preden klikneš objavi. Pazi tudi na jezik oz. slovnico. Tako bralci kot uvozniki imajo radi objave, ki so slovnično čim bolj pravilne. Navsezadnje, nihče si ne želi brati skrpucala (na tem mestu se sama opravičujem za svojo slabo angleščino).
  6. Bralca najhitreje pritegneta zanimiv naslov in prva fotografija. Nekaj, na čemer bom sama morala še veliko delati, saj so moji naslovi zelo dolgočasni.
  7. Za promocijo bloga so odlični tudi »guest posti« na drugih, popularnejših blogih.
  8. Google analitika je tista, ki je pomembna in ki pri večini uvoznikov šteje, torej si čim prej namestite Google analitiko in pozabite na Blogerjevo, ki šteje tudi vsak vaš ogled.
  9. Za vsako sodelovanje, prejet izdelek, PR material se zahvali. Nasvet, ki ga bom sama v prihodnosti zagotovo zelo upoštevala (priznam, da se za prejet PR material nisem nikoli zahvaljevala).
  10. Blogerke so zakon punce! Ne morem vam povedati, kakšno sproščeno in veselo vzdušje je vladalo ves dan na konferenci. Hvala vsem za druženje in klepet.


Niki Veger, ki je organizirala konferenco in vanjo res vložila ogromno časa in trudila, bi poleg zahvale rada izrekla tudi pohvalo. Organizacija konference je bila res na vrhuncu, blogerke smo se počutile zelo dobrodošle in domače, vse je potekalo točno po urniku, predavanja so bila zanimiva, lepotna tržnica je bila vrhunec, hrana je bila odlična in lokacija (Hotel Union) naravnost popolna za tak dogodek. Hvala, da si žrtvovala mesece in mesece za pripravo tako izvrstnega dogodka. Zahvala gre tudi Petru Polesu, ki je povezoval dogodek in skrbel za smeh. Hvala predavateljem Ajdi Sitar in Domnu Blenkošu (fotografska delavnica), Mateju Špeharju (Promocija bloga v socialnih omrežjih),  Juretu Dolerju (Optimizacija bloga – kako iz vsakega zapisa potegniti največ), Gejbi (Google analitika) za vse koristne informacije, ki so jih delili z nami. Hvala Kozmetiki Afrodita, ki nam je predstavila novosti, ki jih bodo lansirali na tržišče in jih bomo imele tudi blogerke priložnost preizkusiti. Afrodita je ustvarila izdelke za intimno nego, česar se sama zelo veselim, saj njihovim izdelkom zelo zaupam, poleg tega pa se vsaka ženska zaveda, kako pomembna je nega intimnih predelov.

Gejba v akciji. :)
Peter Poles, moja malenkost, Maja iz Telovadit začnem vedno na isti dan. Jutri., Monika iz Sugarlove bloga, Aida iz Lippie Hippie in Gejba iz Parokeets. (foto: fotozabava.si)

Zelo zanimiva je bila tudi okrogla miza, na kateri se je debatiralo o sodelovanju z uvozniki in mislim, da je bilo povedanega ogromno zanimivega tako s strani uvoznikov kot tudi s strani blogerk. Seveda smo blogerke podelile tudi prve blogerske nagrade. Ob tem gredo čestitke Dominur d. o. o., ki je pri nas zastopnik za znamki Essence in Catrice, Vichy-u, Alpstories, L'Occitanu in Kozmetiki Afrodita. Velik hvala pa tudi Ani Verdnik, ki je ustanovila Facebook skupino Slovenian Bloggers, kjer je združila in povezala vse lepotne blogerke, kar je posledično pripeljalo do petkovega dogodka.
Največji hvala pa gre vsem uvoznikom, ki so sponzorirali prvo blogersko konferenco in prispevali vsa darilca, ki smo jih na koncu blogerke komaj prinesle do prevoza: Kozmetika AfroditaLassanaL'OccitaneAvon,  Zlatarna CeljeAlpStoriesClarisonicCuraproxYoungbloodLe Couvent des Minimes, MelvitaOriflamePhilipsVichyAussieCatriceCD KöerperpflegeClick2ChicEssenceEucerinGolden RoseAlessandroLa Roche-PosayNivea & LabelloLičila.siPaul MitchellSMILE Concept Storepijača Nulapijača Restart, AdriaMedia/CosmopolitanCakepopsGrand Hotel Union.


Gejba je posnela dva videa, tako da si morate najprej pogledati oba videa, da dobite občutek o vzdušju (video 1) in podrobnejši vpogled v izdelke, ki smo jih prejele (video 2).

Ne pozabite preveriti objav ostalih blogerk: 

Hvala za pozornost in če vam je bila ta objava všeč, ko lahko delite s svojimi prijatelji in spremljevalci na socialnih omrežjih!

Posting Komentar untuk "Kaj sem se naučila na 1. konferenci lepotnih blogerk + zahvale"